Aktív szén ivóvíz szűrésre ANTHRAFILTER® ZM 90

Aktív-szén, aktív szén szűrőAktívszén folyadék szűrésre

Az aktív szén széles skálájú víztisztító képessége nagyon régóta ismert. Különösképpen alkalmas a víz biológiai –szerves- eredetű élő és élettelen szennyeződéseinek eltávolítására, de több más, egészségre káros szennyeződést is megköt vagy kiszűr: a nehézfém- és oldószer-maradványokat, klórozott szénhidrogéneket, szabadklórt és a víz illatát, színét, ízét rontó egyéb anyagokat. Az aktív szén kiszűri a vízben lévő oldószer nagy részét. A jó minőségű szén kezdetben a bementi oldalon lévő oldószer mennyiség 80-90%-át fogja meg, majd, ahogy telítődik, egyre kevesebb oldószer szűrésére alkalmas. A szén szűrő hatásának romlása után cserélni kell.

Amennyiben pálinka vagy egyéb kisebb mennyiségű bor, egyéb ital tisztítására kívánja használni akkor az alábbi eljárást javasoljuk:

1. Tegye az aktívszenet tiszta szövet anyagba.

2. A szövetbe csomagolva helyezze szűrőbe vagy tölcsérbe.

3. A tölcsérben lévő aktívszenet öblítse le vízzel addíg amíg a finom hamu, korom ki nem ázik belőle és a kezdeti fekete lé színtelenné nem válik. Majd hagyja lecsöpögni a vizet.

4. Utána öntse át a feljavítani kívánt italt, szükség esetén ismételje meg többször a szűrést.

A túl sok aktív szén az ital saját szín- és íz anyagait jelentősen csökkenti, ezért csak súlyos, nyílt fejtéssel nem múló szaghiba kiküszöbölésekor használjuk.

Nagyobb mennyiségű, 20-30 liternél több pálinka vagy bor kezeléséhez aktívszén por javasolt inkább.

Kiszerelés: – 1-5kg-os zacskókban – 20kg-os zsákban ANTHRAFILTER® ZM 90

A zacskós kiszerelés rendelésekor mindíg a lehető legnagyobb adagban mérjük ki az aktívszenet. Nem merünk sok kis zacskót!

Összesen 13 találat