Gemenci kék túra

Gemenci kék túra 2017. Túrázz vagy fuss a friss levegőn! 

Fikesz-Plusz Kft szervezésében. (7100 Szekszárd, Sport utca 1.)

Köszönjük minden kedves résztvevőnek a bizalmat, hogy egy első rendezésű eseményre ennyien eljöttek. Remélem jól érezték magukat és köszönjük a sok biztató szót. A kerékpár sorsolásnál három aranyos kislány megkeverte nagyjából 300 nevezési lapot és egy kisfiú kisorsolta a győztest, aki Maráz Erzsébet Bajárról. A nyertes kerékpárral érkezett a töltésen. Reméljük ezt a kerékpárt is ugyanolyan jól tudja majd használni, mint amelyikkel jött. Gratulálunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotók az eseményről.  

[ngg_images source=”galleries” display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”1″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Az esemény időpontja és helye: 2017 május 14. (vasárnap) 9:00-tól 14:00-ig. A Szekszárd közelében található Keselyűsi út végén lévő Erdei kisvasút megálló. (A Sió zsilip felé a 7-es kilométerkő után pár száz méterre, baloldalon található kisvasút állomás).

Nevezési díj: Nincs.

Előnevezés: https://fikesz.hu/gemenci-kek-tura-2017-elonevezes/

Előnevezés azért fontos, hogy fel tudjuk mérni a szükséges frissítők mennyiségét, részvételre nem kötelez, viszont az előnevezettek jogosultak a helyszínen a túralap átvételekor egy extra csokira vagy müzli szeletre!

Mivel kerékpáros útvonal az idén nincs, így nekik úgy kedvezünk, hogy a kerékpárral érkezők szintén egy 1 csokoládét vagy müzliszeletet kapnak ajándékba. Ez az előnevezetteknél összesen 2 extra csokit jelent

A rajtoltatás folyamatosan zajlik 9:00 óra és 11:00 között. Érkezéskor átadjuk a túralapot. Az idő az átvétel idejével indul. Célba érkezés után a túralap átadásakor zárjuk az idejét.

14:00-ig várjuk a résztvevőket a célban, ezután záró eseményként egy tombola sorsolást tartunk a távokat teljesítők között. Akik a Gemenc Nagydíj kerékpáros kupán már évek óta találkoztak velünk, azok tudhatják már, hogy sorsolás fődíja egy Mountain Bike kerékpár.

Az M és az L távon ellenőrző pontok találhatóak. A táv igazolásához az ellenőrző pontok pecsétje kell.

Útvonalak:

S táv: 3,31km. Túra és futó szakasz.

A Kisvasút állomástól erdei úton a holt sió mentén haladva egy madár megfigyelő magasles érintésével megy a kék túra útvonalán. A fordító ponttól ugyanezen az útvonalon halad vissza a célba.
Töltsd le a mobilodra! (gpx)
Mentsd le a mobilodra!

 

M táv: 8km. Túra és futó szakasz.

A Kisvasút állomástól erdei úton a holt sió mentén haladva egy madár megfigyelő magasles érintésével megy a kék túra útvonalán az erdőben. Visszatér a holt sió mellé, érintve a Borrév nevű vízparti pihenőhelyet. Innét úgy 5-600m-t haladva található a fordító pont, ahonnét ugyanezen az útvonalon kell visszafelé haladni a célig.
Töltsd le a mobilodra! (gpx)
Mentsd le a mobilodra!

 

L táv: 13,5km. Túra és futó szakasz.

A Kisvasút állomástól erdei úton a holt sió mentén haladva egy madár megfigyelő magasles érintésével megy a kék túra útvonalán az erdőben. Visszatér a holt sió mellé, érintve a Borrév nevű vízparti pihenőhelyet.  Továbbhaladva az erdőben egy sózó és vadetető mellett elhaladva jutunk el a szabadidő-központ melletti töltéshez. Az itteni kis fahídnál található a fordítópont.
Töltsd le a mobilodra! (gpx)
Mentsd le a mobilodra!

 Az útvonalak mentén nincs külön szalagozás vagy egyéb jelölés. A kék túra jelzése végig jól láthatóan és egyértelműen van feltüntetve. Az elágazások is egyértelműen jelöltek.

Az M és az L táv fordítója egyben frissítő pont is.

A célba visszaérkezve frissítővel és emléklappal várunk mindenkit 14:00 óráig és a készlet erejéig.

A rajt és a frissítőpontok elsősegélyhelyként is funkcionálnak.

A helyszínre a Szekszárdi autóbusz-pályaudvarról 9:30-kor indul autóbusz a menetrend szerint. Vissza 13:00-kor indul.

Az útvonal Természetvédelmi területen és fokozottan védett területek mellett halad, ezért a területen minden növény, állat és geológiai képződmény gyűjtése TILOS! Fokozott figyelmet kérünk a taposási károk elkerülésére, és szemét se maradjon az erdőben. A kék túra útvonalról letérni tilos! Legyünk tekintettel az itt költő fokozottan védett madarakra.

Előnevezés: https://fikesz.hu/gemenci-kek-tura-2017-elonevezes/

Az esemény Facebook oldala: www.facebook.com/frisslevegootthonrais

Többen kérdezik, hogy hogyan jutnak el a helyszínre. A Google Maps térképen az alábbi linken találja az útvonalat Szekszárd központjától a helyszínig:

https://www.google.hu/maps/dir/46.3471895,18.7118738/46.3291351,18.8514989/@46.3377315,18.7466363,13z/am=t/data=!3m1!4b1

 

 

Kapcsolat: [email protected] tel: 20/4115464

 

Item added to cart.
0 items - Ft