Éltető levegő hatékonyan

Rekuperátor, hőcserélős berendezés, légkezelő egy és több helyiséges épületek szellőztetésére.

Halgassa meg rádiós riportunkat:

Halgassa meg rádiós reklámunkat:

2018-as rádió hirdetésünk:

 

Mielőtt belevág egyet gondoljon végig!

A szellőztető rendszerből olyat szeretne ami ugyan nem a csúcsmodell, de normális rezsiköltséggel optimálisan megtérül?  Ami nem csak az unokájánál fog hasznot termelni? Ha ezt szeretné kérjen ajánlatot és alapértelmezés szerint ilyen rendszert javaslunk.

Ha az “egójának” szeretne gépet, akkor is szívesen segítünk, egy bizonyos pontig, de kérem jelezze, hogy minden extrát kér bele és nem a gazdaságosság a fő szempont! A minden extra addig érvényes, amíg szakmailag megfelelő, és az ésszerű üzemeltetésbe belefér. Túlzott szabályozás és túlokos rendszer bonyolúltá teszi a beszabályozást és a kiegyensúlyozott szellőztetést, ami már valóban a normális felhasználás rovására megy.

Műanyag nyílászáró és hőszigetelés hatása a lakás szellőzésre!

Mi történik ha leszigeteljük a házat és / vagy műanyag nyílászárókra cseréljük a régit. Természetes fizikai jelenségek, amikre rácsodálkozunk ha megtörténnek és szidjuk a kivitelezőket.

hőcserélős szellőztető tippTippek, javaslatok hőcserélős szellőztető berendezés beszerzése, szerelése előtt.

Miért ne méretezzük túl a gépet? Mire figyeljünk?

Rövid ismertetés a DIN 1946-6 szabvány ide vonatkozó részeiről

Nem fogjuk kivesézni az egészet, csak az alapokat ismertetjük tömören a hővisszanyerős szellőztetéshez. Célunk a DIN 1946-6 szabvány ismertetése olyan mértékben, hogy a vásárlók is annyi alapismeretet szerezzenek, amivel lehet némi fogalmuk, hogy a témában kapott árajánlatai mennyire korrekt szakmai számításokon alapszanak.

Méretezés! Számolja ki mekkora teljesítményűház
keresztáramú hővisszanyerős készülékre van szüksége.
 

Ha többet szellőztetünk a kelleténél, a hővisszanyerő is több meleget dob ki. Optimális teljesítményű készüléket használjunk. Sajnos a hővisszanyerős gépeknél ez még sok embernek nem ilyen egyértelmű, és azt hiszi, minél nagyobb a huzat annál jobb. Ennyi erővel elég ha simán kinyitjuk az ablakot. Ésszerű csak annyi meleget és párát kivinni, amit feltétlenül kell. Hiába a hővisszanyerők jó hatásfoka, a többletként kidobott levegő így pazarlás és sok járulékos energianövekedést hozhat, a behozott kipufogógázokon, pollenen és egyéb szennyezőanyagokon kívül! Azonkívül ha gazdaságos készüléket keres, akkor a megtérülésbe, költséghatékonyságba nem fér be egy jóval drágábban vett nagy gép. 

Hővisszanyerős szellőztető rendszer telepítése! hővisszanyerős szellőztetés elvi telepítés vázlat

Rövid leírás, mit és hogyan érdemes figyelembe venni telepítéskor, szereléskor.

Hőcserélő elem

Egy helyiséges hővisszanyerő berendezések:

Ha egy hálószobát, vagy netán két szobát szellőzetetne hővisszanyeréssel.

Több helyiséges hővisszanyerő berendezések: 

Lakás, családiház, iroda, edzőterem, közösségi helyiségek, stb. hatékony szellőztetése.

Résbeeresztők központi elszívóval hővisszanyerés nélkül:

Az alábbi elemekkel viszonylag kis költségvetéssel megoldható a házak szellőztetése, viszont tudni kell, hogy ha kint -10°C van, akkor a légbeeresztőn is -10°C áramlik be a lakásba.

Hőcserélős légkezelő, rekuperátor. Egy helyiséges és többhelyiséges hőcserélős légkezelő berendezések. Gazdaságos szellőztetés.