Egyhelyiséges hővisszanyerős berendezések

Rekuperátor, hőcserélős berendezés, légkezelő egyhelyiséges kialakításban.

Műanyag nyílászáró és hőszigetelés hatása a lakás szellőzésre!Mi történik ha leszigeteljük a házat és / vagy műanyag nyílászárókra cseréljük a régit. Természetes fizikai jelenségek, amikre rácsodálkozunk ha megtörténnek és szidjuk a kivitelezőket.
hőcserélős szellőztető tippTippek, javaslatok hőcserélős szellőztető berendezés beszerzése, szerelése előtt.Miért ne méretezzük túl a gépet? Mire figyeljünk?
Méretezés! Számolja ki mekkora teljesítményűház
keresztáramú hővisszanyerős készülékre van szüksége.
 Ha többet szellőztetünk a kelleténél, a hővisszanyerő is több meleget dob ki. Optimális teljesítményű készüléket használjunk. Sajnos a hővisszanyerős gépeknél ez még sok embernek nem ilyen egyértelmű, és azt hiszi, minél nagyobb a huzat annál jobb. Ennyi erővel elég ha simán kinyitjuk az ablakot. Ésszerű csak annyi meleget és párát kivinni, amit feltétlenül kell. Hiába a hővisszanyerők jó hatásfoka, a többletként kidobott levegő így pazarlás és sok járulékos energianövekedést hozhat, a behozott kipufogógázokon, pollenen és egyéb szennyezőanyagokon kívül! Azonkívül ha gazdaságos készüléket keres, akkor a megtérülésbe, költséghatékonyságba nem fér be egy jóval drágábban vett nagy gép. 
Egy helyiséges hővisszanyerő berendezések:
Micra 150E egyhelyiséges rekuperátorVents MICRA egy helyiséges hőcserélős szellőztető berendezés keresztáramú hőcserélővel szerelve.
Twin Fresh SOLO egyhelyiséges hővisszanyerő 
Vents Twinfresh SA1 60 egyhelyiséges hővisszanyerős szellőztető 
Egy helyiséges hővisszanyerő berendezés Twin fresh RA1 50 és RA1 50 COMFO 

Vents Twin Fresh SA-60 Pro Solar hővisszanyerős szellőztető 

 

Hőcserélős légkezelő, rekuperátor. Egy helyiséges és többhelyiséges hőcserélős légkezelő berendezések. Gazdaságos szellőztetés.