Páraszabályzású légbeeresztős szellőztető rendszer

Páraszabályzású légbeeresztős szellőztető rendszer

A páraszabályzású légbeeresztős szellőztető rendszer működése roppant egyszerű. A szobák, közösségi terek ablakaira vagy a falakba légbeeresztők vannak felszerelve. A légbeeresztőkön beáramlik az aktuális páratartalom függvényében a szobákba a friss levegő. A szagos, párás helyiségekből (fürdőszoba, wc, kamra, konyha stb.) egy központi elszívó ventilátor szívja el a szennyezett levegőt a légelvezetőkön keresztül. A központi elszívó ventilátor nemcsak elszívja a szagot, párát hanem a folyamatos elszívás által, segíti a friss levegő beáramlását is a légbeeresztőkön keresztül. 

  1. Ablakra vagy falba szerelt légbeeresztő: a helyiségben lévő páratartalom függvényében áramlik be a friss levegő
  2. Légelvezető szelepek: a „szennyezett terekben” vannak elhelyezve (konyha, wc, fürdőszoba, kamra stb.) a szelepeken keresztül történik az elszívás igény függvényében
  3. Központi elszívó ventilátor: a légelvezetőkön keresztül elszívja a szennyezett terekből a szagot, párát. 

Légbeeresztős rendszer ábra

Központi elszívó ventilátorA Központi elszívó ventilátor automatikusan szabályozza a fordulatszámát, attól függően, hogy mennyire vannak nyitva a légelvezetők. Minél jobban kinyitnak a szelepek annál nagyobb fordulatszámon megy a ventilátor. Nincs szükség külső szabályzásra.

 

 

LégelvezetőLégelvezetők lehetnek mozgás vagy páraérzékelősek. A mozgásérzékelős szelepek jelenlét érzékelése esetén teljesen kinyitnak meghatározott időre. A páraérzékelős szelepek, a páratartalom függvényében szabályozzák a nyitottság mértékét.

 

 

 

Aereco-EMM2-humidity-sensitive-air-inlet-for-windows-closing-device-1-700x700-400x400A légbeeresztő két részből tevődik össze, a légbeeresztőből, amin beáramlik a friss levegő és a külső esővédő rovarrácsból, ami megakadályozza az eső és a rovarok bejutását. A külső rács nem tartozéka a légbeeresztőnek.

 

 

 

A páraszabályzású rendszernél nincs túlszellőztetés, annyi levegő fog bejutni otthonunkba amennyi szükséges az optimális páratartalom beállításához, ezáltal pedig a penészképződés megelőzéséhez. Az elszívási erő mindig azokba a helyiségekbe összpontosul, ahol pára, szag képződik az önszabályzó szelepek által. A nem használt helyiségek szelepei minimum hozamra záródnak. 

Természetesen kompromisszumot kell kötnünk egy hővisszanyerős rendszerhez képest, a levegő szüretlenül áramlik be a szobákba, továbbá télen zavaró amikor elhaladunk a légbeeresztő elött akkor megcsap minket a hideg levegő. Illetve minimális zajterheléssel is számolnunk kell, a réseken át. 

A fenti kompromisszumok ellenére olyan rendszert kapunk, amely megoldja a penésszel kapcsolatos gondjainkat, vagy ha még nem jelentek meg penészfoltok akkor meg tudjuk előzni a rendszer beépítésével. Megteremtve magunknak és családunk számára egy élhető, egészséges környezetet. 

Műanyag nyílászáró és hőszigetelés hatása a lakás szellőzésre! Mi történik ha leszigeteljük a házat és / vagy műanyag nyílászárókra cseréljük a régit. Természetes fizikai jelenségek, amikre rácsodálkozunk ha megtörténnek és szidjuk a kivitelezőket.

Légbeeresztős szellőztető rendszerek alkalmazása, ismertető
Item added to cart.
0 items - 0Ft
Fikesz-Plusz Kft hívása