II. Gemenci Kék Túra és Futás 2018

Gemenci kék túra és futás 2018. Szelfizz Robival a vaddisznóval! 

Fikesz-Plusz Kft szervezésében.

A 2018-as tombola nyertes átvette a nyereményét.

Az esemény időpontja és helye: 2018 május 1. (kedd) 9:00-tól 14:00-ig. A Szekszárd közelében található Keselyűsi út végén lévő Erdei kisvasút megálló. (A Keselyűsi úton, a Sió zsilip felé a 7-es kilométerkő után pár száz méterre, baloldalon található Gemenci erdei kisvasút állomás).

Nevezési díj: Nincs.

Az előnevezés lezárult!

Az eddigi előnevezettek listája az oldal alján található. Itt ellenőrizheti az előnevezését és találja meg a rajtszámát!

Figyelem! Kérjük, hogy ha lehet nevezz elő, ne a helyszínen nevezz!!! Mivel az előnevezői létszám már most meghaladta a tavalyi teljes részvételi létszámot, így az adminisztrációs torlódás elkerülése miatt a helyszínen már csak 200 fő regisztrációját tudjuk fogadni! Előnevezni 2018-04-30.-án hétfőn reggel 8 óráig lehet. Köszönjük addig is ezt a figyelmet és érdeklődést.

Előnevezés azért fontos, hogy fel tudjuk mérni a szükséges frissítők mennyiségét, részvételre nem kötelez, viszont az előnevezettek jogosultak a helyszínen a túralap átvételekor egy extra csokira vagy müzli szeletre!

A rajtoltatás folyamatosan zajlik 9:00 óra és 11:00 között. Érkezéskor átadjuk a túralapot. Az idő a nevezési lap átvétel idejével indul. Célba érkezés után a túralap átadásakor zárjuk az idejét.

14:00-ig várjuk a résztvevőket a célban, ezután záró eseményként egy tombola sorsolást tartunk a távokat teljesítők között. Akik  már évek óta találkoztak velünk sporteseményeken, azok tudhatják már, hogy sorsolás fődíja egy Mountain Bike kerékpár.

Az M és az L távon ellenőrző pontok találhatóak. A táv igazolásához az ellenőrző pontok pecsétje kell.

Útvonalak:

S táv: 3,31km. Túra és futó szakasz.

A Kisvasút állomástól erdei úton a holt sió mentén haladva egy madár megfigyelő magasles érintésével megy a kék túra útvonalán. A fordító ponttól ugyanezen az útvonalon halad vissza a célba.

M táv: 8km. Túra és futó szakasz.

A Kisvasút állomástól erdei úton a holt sió mentén haladva egy madár megfigyelő magasles érintésével megy a kék túra útvonalán az erdőben. Visszatér a holt sió mellé, érintve a Borrév nevű vízparti pihenőhelyet. Innét úgy 5-600m-t haladva található a fordító pont, ahonnét ugyanezen az útvonalon kell visszafelé haladni a célig.

L táv: 13,5km. Túra és futó szakasz.

A Kisvasút állomástól erdei úton a holt sió mentén haladva egy madár megfigyelő magasles érintésével megy a kék túra útvonalán az erdőben. Visszatér a holt sió mellé, érintve a Borrév nevű vízparti pihenőhelyet.  Továbbhaladva az erdőben egy sózó és vadetető mellett elhaladva jutunk el a szabadidő-központ melletti töltéshez. Az itteni kis fahídnál található a fordítópont.

 Az útvonalak mentén szalagozással könnyítjük az útvonal követését. A kék túra jelzése végig jól láthatóan és egyértelműen van feltüntetve. Az elágazások is egyértelműen jelöltek.

Az M és az L táv fordítója egyben frissítő pont is.

A célba visszaérkezve frissítővel és emléklappal várunk mindenkit 14:00 óráig és a készlet erejéig.

A rajt és a frissítőpontok elsősegélyhelyként is funkcionálnak.

A helyszínre a Szekszárdi autóbusz-pályaudvarról 9:30-kor indul autóbusz a menetrend szerint. Vissza 13:00-kor indul.

Az útvonal Természetvédelmi területen és fokozottan védett területek mellett halad, ezért a területen minden növény, állat és geológiai képződmény gyűjtése TILOS! Fokozott figyelmet kérünk a taposási károk elkerülésére, és szemét se maradjon az erdőben. A kék túra útvonalról letérni tilos! Legyünk tekintettel az itt költő fokozottan védett madarakra.

Előnevezés:  Az előnevezés lezárult!

Figyelem! Kérjük, hogy ha lehet nevezz elő, ne a helyszínen nevezz!!! Mivel az előnevezői létszám már most meghaladta a tavalyi teljes részvételi létszámot, így az adminisztrációs torlódás elkerülése miatt a helyszínen már csak 200 fő regisztrációját tudjuk fogadni! Előnevezni 2018-04-30.-án hétfőn reggel 8 óráig lehet. Köszönjük addig is ezt a figyelmet és érdeklődést.

Az esemény Facebook oldala: www.facebook.com/frisslevegootthonrais

Többen kérdezik, hogy hogyan jutnak el a helyszínre. A Google Maps térképen az alábbi linken találja az útvonalat Szekszárd központjától a helyszínig:

https://www.google.hu/maps/dir/46.3471895,18.7118738/46.3291351,18.8514989/@46.3377315,18.7466363,13z/am=t/data=!3m1!4b1

Kapcsolat: [email protected] tel: 20/4115464

Az eddigi előnevezettek rajtlistája. Itt ellenőrizheti regisztrációját. A lista adatait naponta frissítjük. A gyorsabb keresés érdekében használja a táblázat keresőjét.

Item added to cart.
0 items - 0Ft
Fikesz-Plusz Kft hívása