Belimo kiegészítői

Légtechnikai megoldások:
Légkezelés, elosztás, vezérlés és visszajelzés.

A Belimo, a világ legnagyobb elektromos hajtómű kínálatával rendelkezik. Légtechnikai mozgató motorjaink 0,4 m2-től egészen 8 m2-es zsaluk mozgatásához alkalmazhatóak. Termékpalettánkat forgó, lináris, illetve teljes fordulatú motorok alkotják, széleskörű teljesítmény és futási idő választékban. Hajtóműveink szinte minden légtechnikai berendezés követelményeinek és elvárásainak megfelelnek, egészen a levegő kezelésétől és elosztásától kezdve, a vezérlésig és szabályozásig. Kínálatunk, extrém bel- és kültéri körülményeknek megfelelő speciális hajtóműveket, valamint egyedi OEM partnereknek gyártott megoldásokat is tartalmaz.

Belimo zsalumozgató

Standard hajtóművek

A Belimo, standard zsalumozgató hajtóművei, letisztult koncepciót képviselnek. Ez hosszú élettartamot, alacsony energiafogyasztást, valamint univerzális kiegészítő alkatrészeket jelent, a különböző méretek esetén. Ez a kialakítás időt és költséget takarít meg Önnek.

Forgató mozgást végeznek. A mozgatás mindkét irányba elektromos árammal történik.

Áttekintő, kiválasztó katalógus letöltése

Gyorsjáratú hajtóművek

Akár fűtési és hűtési körök, szellőzés, elszívás vagy VAV rendszerek esetén – a Belimo gyorsjáratú hajtóművei még a legnagyobb sebesség mellett is szinte hangtalanul nyitják és zárják a zsalukat vagy csapokat. Ez azonnal friss levegőt biztosít a termelési egységek, laboratóriumok és más egyéb érzékeny helyiségek számára. A robosztus motorok, áttételek, valamint burkolat hosszú élettartamot biztosít – még a legkritikusabb körülmények között is. Állóhelyzetben az automatikus áramfelvétel-csökkentés, illetve egy új, nyomatékgátló mechanika, az energiafogyasztás minimalizálását eredményezi.

Forgató mozgást végeznek. A mozgatás mindkét irányba elektromos árammal történik.

Lineáris hajtóművek

A Belimo lineáris hajótművei új távlatokat nyitnak: az egyedülállóan 300 mm-es lökethosszal (toló, húzó) rendelkező motorok, a végállás elérése után visszaengednek (beállítható), a berendezés nyomatékmentesítse végett. Egyszerű beüzemelés és költségtakarékos megoldás.

Ezek nem forgató, hanem egyenes vonalu mozgást végző mozgató motorok.

Zsalumozgatók mechanikus vészállás funkcióval, rugóvisszatérítéses zsalumozgató motor

A rugóvissaztérítésű hajtóművek 2-től 30 Nm-es méretekig elérhetőek. Az összes típus ugyanolyan bekötési és szerelési kialakítással rendelkezik! A közepes méretű házrész, ultranagos hegesztésű, acél lemezekkel megerősített konstrukció, a megfelelő stabilitás érdekében. Feszültség kimaradás esetén a zsalu vagy golyóscsap autómatikusan az előre beállított biztonsági pozícióba megy. Ez azt jelenti, hogy a rendszer megbízhatóan védve van a nagy költségeket jelentő fagy, víz és gőz károktól.

Forgató mozgást végeznek. A mozgatás egyik irányba elektromos árammal történik, míg a másikba rugóerő viszi vissza. Ez elsősorban ott szükséges, ahol áramkimaradáskor muszáj fagyvédelem vagy egyéb okból lezárnia, vagy alaphelyzetbe állnia a motornak.

Zsalumozgatók elektronikus vészállás funkcióval. Elektromos visszatérítéses zsalumozgató szünetmentes aqumulátorral.

Az egyedi forgó, gyorsjáratú és lineáris hajtóművek “Controlled Power Off” funkciója, új távlatokat jelent a rendszerek védelmével kapcsolatosan. Új trendet alkotva a Belimo szabadalmaztatott SuperCap Management megoldása, biztosítja a SupeCap tápellátását és töltését. Rövid idejű áramkimaradás esetén ez biztosítja a hajtómű számára a megtáplálást. Hosszabb idejű feszültségkiesés esetén a zsalut vagy golyóscsapot az előre definiált vészállás funkcióba mozgatja. Így a kisebb, szükségtelen üzemzavarok elkerülhetőek, illetve a kényelmi korlátozások csökkenthetőek.

Forgató mozgást végeznek. A mozgatás mindkét irányba elektromos árammal történik, viszont egy kis beépített szűnetmentes aqumulátor biztosítja a rövid áramkimaradások alatt is a megfelelő működtetést. Ez elsősorban ott szükséges, ahol áramkimaradáskor muszáj fagyvédelem vagy egyéb okból lezárnia, vagy alaphelyzetbe állnia a motornak.

Szabályozó zsalu motoros és kézi mozgatáshoz

Motoros szabályozózsaluk megtekintése.

motoros zsalu

Különböző kivitelű meghajtással szerelt pilllangó szelepek
Tápfeszültség: 24  VAC/DC vagy 230VAC
Vezérlés: 3-pont, rugós, 0-10V, végálláskapcsolós

Motoros szellőzéstechnikai pillangó szelepek megtekintése

Pillangó szelep motorral