Fűtési és hűtési körök hatékony működése.

A motoros szelepek és pillangó szelepek mellett, a Belimo egyedi, légtömör, szabályozható golyóscsap megoldással is rendelkezik, melyek esetében a fűtési és hűtési körök precíz szabályozása, energiaveszteség nélkül valósul meg. A nyomásfüggetlen, szabályozható golyóscsapok kibővített lehetőségekkel is rendelkeznek – úgymint mérés, vezérlés, elzárás, automatikus hidraulikai beszabályozás egy termékben. A jövőbetekintő Belimo Energy Valve™ beépített logikával rendelkezik, mely lehetővé teszi a fűtési és hűtési energia monitorozását és optimalizálását, míg a beépített delta-T manager biztosítja, hogy a hőmérsékletkülönbség ne csökkenjen a meghatározott érték alá.

Költséghatékony megoldás

A több milliószor már bizonyított Belimo golyóscsapok zóna, nyit-zár, átváltó, és szabályozó változatban is elérhetőek. Számos alkalmazási lehetőséget biztosítanak és minimalizálják a beszerelés és működés közbeni hibák lehetőségét. A Belimo golyóscsapok alkalmazhatók -10°C-tól (segédfűtés nélkül) egészen 120°C-ig.

Gazdaságosság

A speciális golyóscsap kialakítás, a szelepvezérlésekkel egyenrangú, egyenszázalékos szabályozást jelent a fűtési és hűtési rendszerek számára, ugynakkor egy gazdaságosabb és költéghatékonyabb megoldást biztosít.

Szórólap: A Belimo CCV új generációja.

Motorizálható ivóvizes golyóscsapok

A Belimo új, légtömör zárású ivóvizes megoldása, egy 2-járatú golyóscsap és egy forgó hajtómű kombinációja, vészállás funkcióval vagy anélkül. Kompakt és teljesen karbantartás-mentes megoldás, amit ha egyszer beszerel, tökéletesen megbízhat a hibátlan működésébe. DVGW1 -es ivóvizes minősítéssel rendelkezik, ellenáll a szennyeződéseknek, illetve a lerakódott vízkőnek, egyszerűen és sokoldalúan motorizálható. Kiválló ár-érték arány!

Szórólap: Motorizálható ivóvizes golyóscsapok.

Szelepek

Klasszikus szelepek egyenszázalékos karakterisztikával, nagy és kis térfogatáramok szabályozásához. Elérhető 2-járatú vagy keverőszelep, karimás vagy külső menetes változatban is. Vezérlés szempontjából a motor nyit-zár, 3-pontos és 0-10V-os verzióban is rendelhető. A hajtómű vészállás funkcióval is szállítható.

Szórólap: Az új szelepmozgató sokoldalú, intuitív és biztonságos.

PIQCV

A PIQCV (DN15-25) egy nyomásfüggetlen szabályozócsap, mely folyamatosan a fűtési és hűtési egységek számára szükséges térfogatáramot biztosítja. Kombinálja egy szabályozócsap és egy nyomásfüggetlen szelep előnyeit. A rendszerben lévő nyomásingadozásoktól függetlenül állandó értéken tartja a hűtési és fűtési teljesítményt.

Videó: Nyomásfüggetlen zóna szelepek PIQCV.

Szórólap: Nyomásfüggetlen zóna szelepek PIQCV.

TERMÉKEK MEGTEKINTÉSE A WEBSHOPBAN

PICCV

A PICCV (DN15-50) szintén kombinálja egy mechanikusan nyomásfüggetlen és egy szabályozó csap előnyeit. Állandó értéken tartja a szükséges térfogatáramot, a rendszerben történő nyomásváltozástól függetlenül, mely hűtési vagy fűtési alkalmazások precíz működését eredményezi. Különféle hajtóművekkel működtethető.

Videó: Nyomásfüggetlen szabályozócsap – Hogyan működik.

TERMÉKEK MEGTEKINTÉSE A WEBSHOPBAN

EPIV

Az EPIV egy olyan 2-járatú szabályozócsap, mely nem érzékeny a rendszerben jelentkező nyomásingadozásokra. Az EPIV egy térfogatárammérő és egy 2 járatú szabályozó csap kombinációja. A hajtóműbe beépített algoritmus szabályozza a csap helyzetét, ezzel állandó értéken tartva a kívánt mennyiséget. A mért térfogatáram érték a vezérlésből kiolvasható, illetve szabványos épületautomatikai rendszerek számára felhasználható az épület energiastratégiájához. Az EPIV egy speciálisan HVAC alkalmazásra kifejlesztett megoldás.

Videó: Elektronikus nyomásfüggetlen szelepek EPIV.

Szórólap: Elektronikus nyomásfüggetlen szelepek EPIV.

TERMÉKEK MEGTEKINTÉSE A WEBSHOPBAN

Belimo Energy Valve™

Tudni, hogy hova áramlik az energia! Öt funkció egy szabályozócsapban – energia monitorozást is beleértve. Mérés, vezérlés, szabályozás, elzárás egy egyszerű szabályozócsappal – és itt még nincs vége: az ötödik funkcióként, az új Belimo Energy Valve™ megmutatja Önnek, hogy az energia hol kerül felhasználásra. Ez egy szabályozó golyóscsapot jelent hőmennyiség méréssel, mely a rendszer energiafogyasztás optimalizálja, nagyobb hatékonyságot és költségmegtakarítást eredményezve.

Videó: Miért válassza a Belimo Energy Valve™-et?

Szórólap: Belimo Energy Valve™.

Pillangószelepek

Az új, karima közé építhető (D6..N) és menetes házas (D6..NL) Belimo pillangószelepek, akár nyit-zár, akár folyamatos szabályozású hűtési és fűtési rendszerek esetén is, megbízható megoldást nyújtanak. Ha egyszer beépítésre kerül, a robosztusságának, tartósságának és karbantartás mentességének köszönhetően, akár el is feledkezhet róla. 

Szórólap: Erőteljes mozgások – Belimo pillangószelepek és működtetők.

6-járatú szabályozócsapok

A világon egyedülálló megoldás  – a Belimo 6-járatú szabályozócsapja, speciálisan hűtő és fűtő mennyezetekhez lett kifejlesztve. 
A hihetetlenül kompakt megoldás, négy motoros szelepet helyettesít. Ezáltal hely, költség és idő takarékos megoldás, mely minimalizálja a telepítés közbeni hibákat is.

Videó: 6 utas jelleggörbe vezérlő szelep.

Szórólap: Precíz 6-utas zónaszelep.

Belimo ZoneTight™ Zónacsapok

A QCV (Gyors Kompakt Csap) a Belimo ZoneTight™ helyiség és zóna megoldások új genereációjához tartozik. Helytakarékos, 2-járatú golyóscsapból (DN15-20) és egy elektromos hajtóműből áll. A kompakt megoldás számos előnyt foglal magába úgy, mint az EN12266-1 szabványnak megfelelő légtömör zárást, villámgyors kvs értékállítást 0,25 és 4 között, valamint szennyeződéseknek jobban ellenálló golyóscsapot.

3 járatú verzióban is!

DN15-20-as méretek esetén, tömör zárású, 3-járatú átváltó csapok is elérhetők.

Videó: Miért válassza a Belimo QCV megoldását?

Videó: Belimo Quick Compact Valve (QCV) – A hajtómű felszerelése.

Belimo hajtóművek szabályzó golyóscsap szerelvények működtetéséhez. 24 (AC/DC) és 230 (AC) V tápfeszültségről üzemeltethető hajtóművek, 2-40 Nm forgatónyomatékig. Nyit/zár, 3 pontos és folytonos (2-10 V DC) működtetésű vezérléssel. Mechanikus vagy elektromos vészállás funkcióval szerelt hajtóművek alkalmasak előre beállított pozícióba történő kitérésre feszültség kimaradás esetén. Ezt a funkciót akár fagyveszélyes berendezéseknél is alkalmazhatjuk

1–24 termék, összesen 28 db