Ablak ventilátor. Konyhák, irodák, fürdők, szivarszobák és egyéb kis helyiségek szellőztetéséhez.

Megszeretné előzni a páralecsapódást és a penész kialakulását?

Sokszor találkozunk olyan esettel mikor a konyhába főzés-sütés miatt magas a páratartalom vagy a fürdőszobában is előfordul, a nyári kánikula miatt ez még kellemetlenebb lehet, nem beszélve arról, hogy a páralecsapódást miatt penész foltok alakulnak ki a lakásba.

Az ablakventilátor előnyei

Költséghatékony megoldás. Egy ablak ventilátor telepítésekor nincs szükség faláttörésre, vésésre, faragásra, festésre.

Azonnali hűsítés a nyári melegben. Az ablak ventilátorok segítségével bekapcsolás után azonnal hatékonyan növelhető a légmozgás, ezzel javítható az otthoni vagy munkahelyi környezet.

Kényelmes használat. Kedvünkre szabályozhatjuk. Több típushoz kétirányú irányváltó kapcsolót szerelhetünk. Nincs útban, diszkréten végzi a dolgát.

Esztétikus megjelenés. Többféle modellből választhatunk, így biztosan találunk a lakótérbe illeszkedő stílusban. Sokféle típus és méret elérhető. Ezért biztosan megtalálja nálunk a találunk megfelelőt.

Könnyű beszerelés. Az ablak ventilátorok felszerelése nem jár nagyobb bontási munkálatokkal egy fali ventilátorral ellentétben. Gyorsan beszerelhető és élvezhetjük a ventilátor előnyeit. A beszerelést mindig szakember végezze, mert a biztonság rendkívül fontos szempont.

De mi a megoldás?Ablakventilátor

Természetesen sok megoldás létezik, de vannak olyan esetek, amikor nem szeretnének falat bontani, vagy egyszerűen nem lehetséges a bontás, ezért ezt a módszert választják. Ezek a ventilátorok általában szimpla vagy dupla üvegezésbe is beépíthetőek ráadásul költséghatékonyak.
Ablakventilátor alkalmazása nem csak fürdőszoba helyiségben, hanem például konyhában is kitűnő megoldás lehet.

Az ablak ventilátor egy külső és egy belső részből áll, vagyis van egy kültéren elhelyezkedő, és egy beltéri eleme is. Ennek megfelelően a ventilátor külső borítása tartós, ABS műanyagból készül.

Az ablaküvegbe építhető ventilátorok alkalmazhatóak kis és közepes méretű helyiségek szellőztetésére. A maximális légszállítású modell 1650 m3/h teljesítményt nyújt.

Védelem a kültéri hatásokkal szemben

Mivel az ablak ventilátor félig kültéren helyezkedik el, ezért az időjárás viszontagságaival szemben ellenállónak kell lennie. Erről gondoskodik a tartós műanyag ház, továbbá egyes kivitelek esővédő panellal vannak ellátva. Az esővédő ereszelem megakadályozza a csapadék bejutását a ventilátorba.
Gondoskodni kell arról is, hogy a külső hideg levegő ne áramolhasson vissza a helyiségbe. Ezt automata zsaluk beépítésével biztosítják. 
Ablakventilátorok kaphatóak olyan változatban is, amelyiknél a forgásirány változtatható. Így amikor a szellőztetés irányának időszakos megváltoztatására van szükség, ezt is megvalósíthatjuk vele. Továbbá szintén előnyös tulajdonsága egyes kiviteleknek, hogy nem csak ablakba, hanem falba is beépíthetőek. Amennyiben szeretnénk, igény esetén beépített páraérzékelő és időzítő elektronikával szerelt ablak ventilátort is.

Ha nem lehetséges falba telepíteni a ventilátort, akkor egy ablak ventilátor választásával biztosíthatjuk a helyiség ideális szellőztetését, és segítségével megelőzhető a pára lecsapódása és a penész kialakulása.

 Ha segítségre van szüksége a megfelelő típusú és teljesítményű ventilátor kiválasztásához, forduljon szakértő kollégáinkhoz!