Kandalló ventilátor

Kandalló ventilátor. Meleg levegő továbbítása távolabbi helyiségekbe. Akkor hatékony, ha van lényeges hőmérséklet különbség. kisebb különbség esetén nagyobb trfogatáramra van szükség, ami huzatérzetet eredményezhet. A fűteni kívánt helyiség térfogatát szorozza meg néggyel. Ez legyen a minimuma a kiválaszott ventilátor légszállításának.

Hogyan tarthatjuk alacsonyan a fűtési költségeket? CFV kandallo ventilator

Bármilyen fűtési rendszer kialakításakor az egyik legfontosabb szempont, hogy ne kerüljön túlságosan sokba a fűtés a téli szezonban. Mi teszi költséghatékonnyá a kandalló fűtési rendszert?
A válasz egyszerű: amennyiben a kandalló fűtés beépítése során olyan kandalló ventilátort választunk, ami rendelkezik hőmérsékletfüggő automatikus üzemmel. Vagyis az előre beállított hőmérséklet fölött a ventilátor automatikusan bekapcsol, illetve kikapcsol, amikor már az alacsony hőmérsékletű levegő továbbítására nincs igény.

Így a berendezés nem használ energiát feleslegesen a folyamatos üzemeléssel. Az itt megspórolt energiának köszönhetően több marad a pénztárcánkban. Jól hangzik?

Azonban fontos megemlíteni, hogy ha a kandallóban csökken a fűtés teljesítmény akkor a ventilátor 28-30°C-os levegőt szállít a szobába, ami bár nem hideg, de a légáram miatt hűvösebbnek érezhetjük.

Kandalló ventilátor kiválasztása

Manapság egyre népszerűbb a kandalló fűtés, amelynek titka a kandalló ventilátor. A népszerűség oka annak köszönhető, hogy egy modern kandalló rendkívül szép, és esztétikus. Főleg egy hűvösebb estén kellemes érzés a kandalló melegét élvezni. Emellett energiatakarékos fűtési mód is egyben. Ám kandalló fűtés tervezésekor sok szempontot figyelembe kell vennünk, amelyek nélkül a kandalló csalódást okozhat, ráadásul akár rá is fizethetünk anyagilag.

Hogyan előzzük meg a hibákat? Miért van szükség kandalló ventilátor vásárlására?

Egyik hibaforrás szokott lenni, hogy a kandalló által felfűtött meleg levegőt egy zárt szobába irányítjuk, ami egy „zsák elvén” felfog telítődni, de a többi szobába már nem jut elegendő meleg levegő, ennek az elkerülése legegyszerűbben úgy oldható meg, ha vagy nyitva hagyjuk az ajtókat, vagy az ajtó alatt elegendő rés van a levegő haladásának, ha ezeket nem tudjuk megoldani, egy esztétikus szellőzőrács lehet számunkra legjobb megoldás

A kandalló ventilátor speciális tulajdonságai

Gondoskodnunk kell a meleg levegő megfelelő elvezetéséről, amihez kandalló ventilátor beépítése szükséges. A ventilátor azon túl, hogy elengedhetetlen része a kandalló fűtésnek, pénzt és energiát is spórol nekünk. Miben különböznek egy általános elszívó ventilátortól? Ezeket a berendezéseket úgy tervezték, hogy akár a +150⁰C-os levegő szállítására is alkalmasak legyenek. Emiatt az F szigetelési osztályú besorolást kapták.

A ventilátorok hő-és hangszigetelő anyaggal (tűzálló ásványgyapot) bélelt horganyzott acél ventilátorházzal készülnek. A szigetelésnek hála nem csak ellenállnak a magas hőmérsékletnek, hanem a működésük is halk. Ami lakóház esetében kiemelt szempont.

További jellemzőjük, hogy a meghajtómotor a légáramon kívül helyezkedik el, előrehajoló lapátozású járókerékkel és hosszú élettartartamú csapágyakkal rendelkeznek.

Ebből is látszik, hogy igencsak sok speciális követelménynek kell megfelelnie, ezért a kandalló ventilátor beépítése előtt megéri rászánni az időt, hogy a szakemberrel közösen válasszuk ki a számunkra tökéletes berendezést.

Milyen berendezésekre, kiegészítőkre van szükség? Mire figyeljünk a kandalló ventilátor beépítése során? Ezekre a kérdésekre ad választ a szakmai cikkünk.

Gyakorlatban így működik: Bekapcsoljuk a kandallót, egy kis idő múlva a ventilátor is bekapcsol magától, mivel érzékeli a meleg levegőt és máris elkezdi keringetni a lakásba a levegő. A ventilátor sebességét kézi szabályozással tudjuk változtatni (a készlet nem tartalmazza a szabályozót). Napközben nagyobb sebességre van beállítva, amennyiben aludni mennek el lehet némítani. Miután a kandallóba a tűz kialszik, a ventilátor termosztátja teljesen kikapcsol.

Mind a(z) 3 találat megjelenítve

Item added to cart.
0 items - 0Ft
Fikesz-Plusz Kft hívása