Aktívszén ivóvíz szűrésre ANTHRAFILTER® ZM 90 1kg kimért, zacskós kiszerelés

2,368Ft Bruttó ár. (1,865Ft Nettó ár)

2,368Ft / kg

Kiszerelés: 1kg

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap

Mennyiségi kedvezmények (a feltüntetett érték bejelentekezéskor még kedvezőbb lehet a korárba helyezéskor amennyiben Ön visszatérő vásárlónk, vagy viszonteladónk) a kedvezmények webshopban leadott rendeléskor érvényesek. E-mail rendelés esetén nem működik.
1-3 4-5 6+
2,368Ft 2,321Ft 2,250Ft

Egység: 1 kg

Cikkszám: zm90 zacskós Kategória: Címkék: , , ,

Leírás

Aktívszén ivóvíz szűrésre ANTHRAFILTER® ZM 90

Az aktív szén széles skálájú víztisztító képessége nagyon régóta ismert. Tiszta viz zm90Különösképpen alkalmas a víz biológiai –szerves- eredetű élő és élettelen szennyeződéseinek eltávolítására, de több más, egészségre káros szennyeződést is megköt vagy kiszűr: a nehézfém- és oldószer-maradványokat, klórozott szénhidrogéneket, szabadklórt és a víz illatát, színét, ízét rontó egyéb anyagokat. Az aktív szén kiszűri a vízben lévő oldószer nagy részét. A jó minőségű szén kezdetben a bementi oldalon lévő oldószer mennyiség 80-90%-át fogja meg, majd, ahogy telítődik, egyre kevesebb oldószer szűrésére alkalmas. A szén szűrő hatásának romlása után cserélni kell.

Nagyon fontos szempont, hogy a szén kivonja a vízből az ember számára káros dolgokat, különös tekintettel az élő „szennyeződésekre”, mint a mikrobák, amelyek nem csak akkor szennyeznek, ha megisszuk a vizet, hanem akkor is, ha belélegezzük. A baktériumos fertőzések esetében veszélyt jelent még a végtermékként keletkező mérgek, amelyeket a szénszűrő szintén megköt. Semlegesíti egyes nehézfémek, gyomirtók és más kemikáliák maradványait, így javítja a víz látványát és élvezeti értékét egyaránt. Ugyanakkor semmi olyasmit nem vesz ki a vízből, amely az emberi szervezet számára szükséges és fontos lehet, így nem befolyásolja például az ásványi anyag tartalmat.

aktívszenes vízszűrő termékképe

Mi az az aktívszenes vízszűrő? 

Az aktívszenes vízszűrő kiváló választás akkor, ha egyszerűen, könnyen szeretne tiszta vizet önteni a poharába. A hálózati alternatíva ugyan hivatalosan tisztának tekinthető, de az köztudott tény, hogy a vízművek a fertőtlenítés során klórt alkalmaznak. Ráadásul a vezetékekből érkező vízbe más anyagok: nemesfémek, baktériumok stb. is bekerülhetnek, melyek egyáltalán nem egészségesek. A csapból is az folyik, hogy minél több folyadékot kell fogyasztanunk egy nap. 

Ez tény, de arról már lényegesen kevesebben beszélnek, hogy mennyire lényeges a megfelelő minőség garantálása. Hiába van meg a napi 2-3 liter, ha egyszer a bevitt anyag fizikai paraméterei a legkevésbé sem „ivóbarátak”. A klór érdekes adalék, mert nem mindig mutatkozik meg szabad szemmel látható módon. Valószínűleg ezért is hajlamosak sokan megfeledkezni róla.

De olykor-olykor, amikor fehérlő folyadék kerül a poharakba, vagy szagos víz érkezik a csapból, akkor jön a megdöbbenés, a csodálkozás, és a felismerés. Az ember szeret empirikusan véleményt alkotni, ezért hiába szól megannyi szakanyag a víztisztítás fontosságáról, a klór és egyéb adalékok kártékony hatásairól: a legmélyebb nyomot a saját bőrön megtapasztalás adja.

Az aktívszenes vízszűrő a segítségére siethet!

Ha szembesült azzal, amiről eddig csak hallott, ha megérett önben az elhatározás, akkor az aktívszenes technológiában nem fog csalódni. Az adszorbeálásra képes aktív szén megköti a vízbe nem való anyagokat: a klórt, nemesfémeket, egyéb adalékokat. Az ön poharába, kancsójába kerülő víz szó szerint tisztává, és ízletessé avanzsál. Egyetlen dologra kell figyelnie: a szűrő időközönkénti cseréjére

Hogyan szűrjem meg otthon a csapvizem?aktivszén szűrő

Kínálatunkban megtalálhatja a csapra szerelhető víztisztító készüléket, melynek könnyű felszerelhetősége, kis kiszerelése miatt ideális választás lehet akkor, ha nem nagy mennyiségben szeretnénk tisztított vízhez jutni. A fő technológia itt az aktív szén, amivel a készülék megtisztítja a vezetékes ivóvizet, akár távoli országokban is egy-egy nyaralás alkalmával.

 Családi házak vizének szűrésében kétféle technológiát is magába olvaszt a nagyobb kapacitású, pult alá szerelhető víztisztító berendezés. Itt az aktív szenes technológia kiegészíti a NASA által kifejlesztett fordított ozmózis elvén működő víztisztító egységet. A két technológia lehetővé teszi, hogy biztosak lehessünk abban, hogy a vezetékes ivóvíz tisztán, kellemetlen íz- és illatmentesen kerüljön poharunkba, hogy ezzel is megőrizzük az egészségünket, vitalitásunkat.

Pálinka vagy egyéb kisebb mennyiségű bor, egyéb ital tisztítása

Aktivszén papírszűrőAmennyiben pálinka vagy egyéb kisebb mennyiségű bor, egyéb ital tisztítására kívánja használni akkor az alábbi eljárást javasoljuk:

1. Tegye az aktívszenet tiszta szövet anyagba.

2. A szövetbe csomagolva helyezze szűrőbe vagy tölcsérbe.

3. A tölcsérben lévő aktívszenet öblítse le vízzel addíg amíg a finom hamu, korom ki nem ázik belőle és a kezdeti fekete lé színtelenné nem válik. Majd hagyja lecsöpögni a vizet.

4. Utána öntse át a feljavítani kívánt italt, szükség esetén ismételje meg többször a szűrést.

A túl sok aktív szén az ital saját szín- és íz anyagait jelentősen csökkenti, ezért csak súlyos, nyílt fejtéssel nem múló szaghiba kiküszöbölésekor használjuk.

Nagyobb mennyiségű, 20-30 liternél több pálinka vagy bor kezeléséhez aktívszén por javasolt inkább.Aktivszén papírszűrő2

Kiszerelés: – 1-5kg-os zacskókban – 25kg-os zsákban ANTHRAFILTER® ZM 90

A zacskós kiszerelés rendelésekor mindig a lehető legnagyobb adagban mérjük ki az aktívszenet. Nem merünk sok kis zacskót!

Adatlap letöltése

További információk

Tömeg 1 kg
Jellemző tulajdonságok

Típus

Aktivszén zm90
Aktívszén ivóvíz szűrésre ANTHRAFILTER® ZM 90 1kg kimért, zacskós kiszerelés
2,368Ft Bruttó ár. (1,865Ft Nettó ár)
Optimized with PageSpeed Ninja