Aktívszén por SORBOPOR MV125 1kg kimért, zacskós kiszerelés

2,443Ft Bruttó ár. (1,924Ft Nettó ár)

2,443Ft / kg

Kiszerelés: 1kg

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap

Mennyiségi kedvezmények (a feltüntetett érték bejelentekezéskor még kedvezőbb lehet a korárba helyezéskor amennyiben Ön visszatérő vásárlónk, vagy viszonteladónk) a kedvezmények webshopban leadott rendeléskor érvényesek. E-mail rendelés esetén nem működik.
1-3 4-5 6+
2,443Ft 2,394Ft 2,321Ft

Egység: 1 kg

Cikkszám: sorbopor mv125 zacskós Kategória: Címkék: , , , ,

Leírás

Aktívszén por SORBOPOR MV125

Aktívszén por. aktívszén por

Borászatban és pálinka-főzdékben használt anyag, de alkalmas ivóvíz és ipari víz, valamint egyéb vegyi anyagok kezelésére is. Az építő és vegyipar is számos anyag adalékaként használja. Vakolatok, lőpor és sok egyéb anyag előállításához.

A termék a felépítése nagyon porózus, nagy az érintkezési felület, és ezért nagy az adszorpciós kapacitása

Zavaros, rossz ízű italok minőségjavítására használható aktív-szén-por. Bor, pálinka és egyéb égetett szesz párlatainak minőségjavítása.

Felületaktív anyag, melyet színtelenítésre, színjavításra, szagtalanításra, illatjavításra valamint íz javításra használnak a borászatban.
Színjavítás, íz hibák kiküszöbölésének egyik módja az aktív-szén felhasználása.
Figyelmeztetés: Az aktívszén közvetlen fogyasztása semlegesíti az aktuálisan szedett gyógyszerek hatását. Gyógyszerek, gyógyszerkészítmények szedése alatt ne fogyasszon aktívszenet. Lényeges, hogy a fogamzásgátló szereket is semlegesíti.

Bor kezelése aktívszénnel:

A bor  különösen érzékeny a különféle szagokra, abszorpciós kapacitása nagy, így könnyen magába szívja a pincében tárolt vegyszerek szagát, valamint a nem kellően kitisztított, kezelt hordók dohos penész kellemetlen szagát is. Az enyhébb szaghibákat alapos, nyílt fejtéssel (akár többször is elvégezve), majd kénezéssel jól orvosolhatjuk. A súlyosabb szaghibák (pl. vegyszerszag és íz) kezelése aktívszenes kezeléssel történik: Előzetes próba alapján – 50-200 g/hl dózist használunk fel. Az előzetes próba segítségével megállapított pontos mennyiséget 6-8 liter kezelendő borral vagy pálinkával összekeverjük, majd az egészet beöntjük a hordóba. A következő 2-3 napban naponta megkeverjük a hordót, majd 8-10 nap pihentetés után lefejtjük. A túl sok aktív szén a bor saját szín- és íz anyagait jelentősen csökkenti, ezért csak súlyos, nyílt fejtéssel nem múló szaghiba kiküszöbölésekor használjuk. Pálinkánál a nagyon lekozmált vagy súlyosabb hibák esetén nagyobb mennyiséggel teljesen színtelenné, szagtalanná teszik a pálinkát és utána gyümölcságyon vagy egyéb módon újra ízesítik.Ha csak pár liter házi-pálinka kezelésére van szükség, úgy javasoljuk az ivóvízre használatos szén használatát. Kevésbé látványos az eredmény, viszont sokkal kevesebb macerával jár.

Pálinka kezelése aktívszénnel:

A pálinkából kiöntünk egy litert üvegbe. Hozzáadunk az ízhibától függően 1-2 kiskanál vagy 1 evőkanál aktívszén port. 3 napig naponta kétszer megkeverjük. Ezután borászati szűrőpapírral leszürjük a porról. Ízlelés után eldöntjük, hogy megfelelően tompult-e a kellemetlen íz. Ha nem az előző adagolás és az ízlelés eredménye alapján újra kezeljük a megfelelőnek ítélt mennyiséggel. Előfordulhat, hogy a kellemetlen íz annyira domináns, hogy annak eltüntetése csak a teljes ízvilág elvesztésével lehetséges. Amikor megkapjuk a megfelelő eredményt, akkor az 1 liter pálinkához adott aktívszén mennyiséget felszorozva betesszük a teljes pálinka adagba és lekezeljük. Ha az ízvilág elveszett a kezeléskor, gyümölcságyra tehetjük, vagy aromával ízesíthetjük, vagy vodka jellegű italként fogyasztható. Visszajelzések alapján ha csak enyhe ízhiba van, vagy egyáltalán nincs, akkor a szén kis mértékű adagolása kiemeli a gyümölcsízeket.

Emberi fogyasztás esetén tudnivalók:

Nem fából van és nem véletlenül nem abból készülnek az orvosi és egyéb pharma minőségű gyógyászati szenek sem. Ez csak valami természetgyógyászok által körbemásolt dokumentációban szakmaiatlanul lírt infó, hogy csak a faszén az igazi. A faszén esetében nehéz a fában lévő anyagok miatt az élelmiszer ipari minőséget tartani. Ez bányászott tiszta szén, ami mentes az égetett faszénben lévő maradék anyagoktól. Sajnos a fórumokban sok olyan dolgot írnak le természetgyógyászok, ami nem tükrözi a valóságot. Tehát a bányászott szén tisztább, mint az égetett keményfa szén!

Hivatalosan belső fogyasztásra csak a pharma minőségű orvosi szenek alkalmasak. Az élelmiszer ipari szenek élelmiszer ipari felhasználásra alkalmasak. A pharma szén folyamatosan minden gyártási ciklusban ellenőrzött, míg az élelmiszer ipari gyakori, de nem folyamatos ellenőrzés sorozaton megy át.

Sok ügyfelünk vásárolja emberi fogyasztásra, viszont arra hivatalosan csak az orvosi szén használható.
Amit még tudni kell, sok fórumban le van írva, hogy korlátlanul fogyasztható. Napi 1 evőkanálnál több nem javasolt és maximum 1 hónapos kúra legyen. A túl sok por bevitele lerakódásokat és dugulásokat okozhat a rendszerben. Javasolt egy pohárba ujjnyi vizet engedni, majd finoman beletenni egy evőkanál port. Lassan engedjük fel vízzel, mert könnyen felporzik és lehet takarítani utána.

Aktívszén por kozmetikai felhasználásra:

Manapság egyre nagyobb divat a kozmetikai iparban a felhasználása jótékony hatása miatt. Az aktívszén a bőrre, emberi szervezetre ártalmatlan. Semmilyen káros hatással nem rendelkező, viszont annál inkább jótékony hatású anyag. A kozmetikai ipar mellett a háziasszonyok is felhasználják saját készítésű szerekhez. Ügyfeleink fogkrémbe, szabbapnba és egyéb krémekbe is használják.

Adatlap letöltése

További információk

Tömeg 1 kg
Jellemző tulajdonságok

Típus

Aktivszén sorbopor
Aktívszén por SORBOPOR MV125 1kg kimért, zacskós kiszerelés
2,443Ft Bruttó ár. (1,924Ft Nettó ár)
Optimized with PageSpeed Ninja