Szűrőpapír pálinka, bor szűrésére aktívszenes kezeléshez

832 Ft Bruttó ár (655 Ft Nettó ár)

832 Ft / db

Szűrőpapír pálinka, bor szűrésére aktívszenes kezeléshez

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap

Egység: 1 db

Cikkszám: borászati papírszűrő 2 Kategória: Címkék: , ,

Leírás

Szűrőpapír pálinka, bor szűrésére kezelés után

Bor és pálinka aktívszén kezelése:

A bor és a pálinka különösen érzékeny a különféle szagokra, abszorpciós kapacitása nagy, így könnyen magába szívja a pincében tárolt vegyszerek szagát, valamint a nem kellően kitisztított, kezelt hordók dohos penész kellemetlen szagát is. Az enyhébb szaghibákat alapos, nyílt fejtéssel (akár többször is elvégezve), majd kénezéssel jól orvosolhatjuk. A súlyosabb szaghibák (pl. vegyszerszag és íz) kezelése aktívszenes kezeléssel történik: Előzetes próba alapján – 50-200 g/hl dózist használunk fel. Az előzetes próba segítségével megállapított pontos mennyiséget 6-8 liter kezelendő borral vagy pálinkával összekeverjük, majd az egészet beöntjük a hordóba. A következő 2-3 napban naponta megkeverjük a hordót, majd 8-10 nap pihentetés után lefejtjük. A túl sok aktív szén a bor saját szín- és íz anyagait jelentősen csökkenti, ezért csak súlyos, nyílt fejtéssel nem múló szaghiba kiküszöbölésekor használjuk. Pálinkánál a nagyon lekozmált vagy súlyosabb hibák esetén nagyobb mennyiséggel teljesen színtelenné, szagtalanná teszik a pálinkát és utána gyümölcságyon vagy egyéb módon újra ízesítik.Ha csak pár liter házi-pálinka kezelésére van szükség, úgy javasoljuk az ivóvízre használatos szén használatát. Kevésbé látványos az eredmény, viszont sokkal kevesebb macerával jár.

További információk

Tömeg 0.2 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Szűrőpapír pálinka, bor szűrésére aktívszenes kezeléshez” értékelése elsőként