Szűrőpapír pálinka, bor szűrésére aktívszenes kezeléshez

962Ft Bruttó ár. (962Ft Nettó ár)

Szűrőpapír pálinka, bor szűrésére aktívszenes kezeléshez

Cikkszám: borászati papírszűrő 2 Kategória: Címkék: , ,

Leírás

Szűrőpapír pálinka, bor szűrésére kezelés után

Bor és pálinka aktívszén kezelése:

A bor és a pálinka különösen érzékeny a különféle szagokra, abszorpciós kapacitása nagy, így könnyen magába szívja a pincében tárolt vegyszerek szagát, valamint a nem kellően kitisztított, kezelt hordók dohos penész kellemetlen szagát is. Az enyhébb szaghibákat alapos, nyílt fejtéssel (akár többször is elvégezve), majd kénezéssel jól orvosolhatjuk. A súlyosabb szaghibák (pl. vegyszerszag és íz) kezelése aktívszenes kezeléssel történik: Előzetes próba alapján – 50-200 g/hl dózist használunk fel. Az előzetes próba segítségével megállapított pontos mennyiséget 6-8 liter kezelendő borral vagy pálinkával összekeverjük, majd az egészet beöntjük a hordóba. A következő 2-3 napban naponta megkeverjük a hordót, majd 8-10 nap pihentetés után lefejtjük. A túl sok aktív szén a bor saját szín- és íz anyagait jelentősen csökkenti, ezért csak súlyos, nyílt fejtéssel nem múló szaghiba kiküszöbölésekor használjuk. Pálinkánál a nagyon lekozmált vagy súlyosabb hibák esetén nagyobb mennyiséggel teljesen színtelenné, szagtalanná teszik a pálinkát és utána gyümölcságyon vagy egyéb módon újra ízesítik.Ha csak pár liter házi-pálinka kezelésére van szükség, úgy javasoljuk az ivóvízre használatos szén használatát. Kevésbé látványos az eredmény, viszont sokkal kevesebb macerával jár.

További információk

Tömeg 0.2 kg